Λαζαράκη 6
16675, Γλυφάδα
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΑΚΗDDS
ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
Ειδικευμένη στο Odontologiska Institutionen Σουηδίας
Πιστοποιημένος πάροχος Ιnvisalign


Λ. Βεΐκου 109
11146, Γαλάτσι

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

H Oρθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής, η οποία ασχολείται με τη διευθέτηση των δοντιών στα οδοντικά τόξα και την καθοδήγηση των γνάθων σε αρμονικές θέσεις μεταξύ τους, με στόχο την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας τού στόματος και της αισθητικής του προσώπου.

Η ορθοδοντική είναι η πρώτη ειδικότητα της Οδοντιατρικής, η οποία ξεκίνησε από τον 19ο αιώνα να μελετάται συστηματικά στην Αμερική και να αναπτύσσεται ως αυτόνομη ειδικότητα.

Ο Ορθοδοντικός είναι ο οδοντίατρος εκείνος που, μετά την απόκτηση του πτυχίου του, ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές τουλάχιστον τρία χρόνια στην Ελλάδα ή το εξωτερικό που αφορούν στη διάγνωση και θεραπεία των ορθοδοντικών ανωμαλιών. Αποκτά έτσι τον τίτλο του ειδικού ορθοδοντικού.

Η Ορθοδοντική παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της στοματικής υγείας, εξασφαλίζει αρμονία μεταξύ δοντιών και προσώπου και χαρίζει ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο το οποίο βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα και αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας.